


فصل اول رادیو نشان گفت و گو با کارآفرینان برتر ایران:
طبق برنامهای که برای رادیو نشان داریم، سعی شده که مصاحبهها با کارآفرینان برتر ایران را در دو بخش تهیه کنیم.
در این قسمت به سراغ استارتاپ طاقچه رفته ایم و پیرامون کارهایی که طی این چند سال انجام داده و به خصوص مدل کسب و کار آن با دو میهمان عزیز یعنی جناب آقای محمد غفوری به عنوان هم بنیان گذار و آقای سیاوش گودرزی به عنوان مدیر روابط عمومی طاقچه به گفتگو نشسته ایم:
بخش اول
- بیوگرافی مهمانان برنامه
- داستان طاقچه از کجا شروع شد؟
می توانید ویدئو بخش اول را مشاهده بفرمائید
بخش دوم
- چالش های شروع طاقچه
- دغدغه های طاقچه
- آمار هایی از طاقچه
- توصیه به علاقهمندان برای راهاندازی استارت آپ
می توانید ویدئو بخش دوم را مشاهده بفرمائید
آقای محمد حسین غفوری یکی از هم بنیان گذارهای Co-founder طاقچه، قبل از اینکه طاقچه ایجاد شود در بتدا در گروه فناپ کار می کردند و بعد از آن به گروه حصین ملحق شده اند و در آنجا بر روی پروژه ها و برنامه های موبایلی فعالیت می کردند. در ابتدا کار بر روی اپلیکیشن مایکت از همانجا آغاز شد و در ادامه سال 1392 اولین نسخه طاقچه ارائه شد و بعد از آن همراه با تیم خود بیشترین تمرکز را بر روی توسعه طاقچه گذاشته اند.
آقای سیاوش گودرزی مدیر روابط عمومی طاقچه، ایشان دکتری ادبیات فارسی خوانده اند و همیشه نیز علاقه مند به کارهای محتوایی داشته اند و آشنایی قبلی با طاقچه و تیم آن داشته بودند ولی به صورت رسمی در حدود 1 سال می باشد که درسمت مدیر روابط عمومی طاقچه مشغول به فعالیت هستند.
-ماجرای طاقچه از کجا شروع شد؟
آقای غفوری می گوید: ما از سال 1390 که پرژه مایکت رو شروع کردیم، مشاهده کردیم که فضای موبایلی در ایران نیازمند توسعه اپلیکیشن های فارسی زیادی است که تا کنون به بازار ارائه نشده بوند و همچنین نیاز و دغدغه های مخاطب رو برطرف نکرده بودند.اپلیکیشن های مثل تناسب اندام،تقویم،آموزش،موسیقی و… شروع شد ولی از همان ابتدا توجه زیادی به طاقچه شد و نتیجه گرفتیم.
دغدغه اصلیمون محتوای فارسی بود،این که بتونه مخاطب و محتواهای خوب فارسی رو جذب کنه و در بستر اون بتونیم محتوای فارسی رو نشر بدیم.نتیچه گرفتیم که اگر بتونیم محتوای راستچین شده خوبی را به مخاطبان فارسی زبان عرضه کنیم، نیاز بازار رو پاسخ داده ایم و این شد که طاقچه به عنوان پلتفرمی برای عرضه کتاب دیجیتال توسعه پیدا کرد.
-مهم ترین چالش برای شروع کار طاقچه چه بود…؟
ارتباط و رایزنی با ناشران بود که بتوانند کتاب های مناسبی را برای عرضه به صورت PDF دیجیتالی آماده کنند و همچنین در ادامه چالش های فنی و توسعه اپلیکیشن طاقچه نیز برای تیم، جدید و بیش از چیزی بود که به نظر می آمد، چرا که صرفا هدف ایجاد طاقچه، فقط عرضه کتاب PDF نبود بلکه میخواستیم User Friendly متناسب با نیاز مخاطب نیز باشد تا راحت تر کتاب مورد نظر خودش را پیدا کند و در همانجا مطالعه کند که کارهای فنی آن زمان زیادی را برد تا نسخه های اولیه آماده بازار شود و اکنون نیز در حال توسعه قابلیت های مختلف هستیم.
بخش دوم
پس دغدغه اول طاقچه در دسترس پذیر کردن کتب و دغدغه دوم افزایش سرانه مطالعه کتاب می باشد، که در ادامه بحث شد.
کمپین های بازاریابی طاقچه چه بود؟ درباره مسابقه بخون و ببر خندوانه :
بزرگترین کمپین بازاریابی فروشگاه کتاب الکترونیکی طاقچه حضور در خندوانه در شهریور ۱۳۹۵ بود که با همکاری یکدیگر مسابقهی «بخون و ببر» را برگزار کردند و در آن شرکتکنندگان با مطالعهی چند کتاب که در برنامهی خندوانه اعلام شد، به سوالاتی دربارهی این آثار پاسخ دادند.
از دیگر برنامه های بازاریابی طاقچه نیز می توان به برگزاری کلاس های کتابخوانی و برگزاری مسابقات کتابخوانی در دانشگاه تهران و سرای محلات و… را نام برد و تمام کمپین های بازاریابی طاقچه بیش از 70 درصد نتیجه بخش بود .
تاثیر کرونا از زبان آقای سیاوش گودرزی:
یکی از ویژگی های دوران کرونا این بود که دسترسی به کتاب های فیزیکی محدود شده بود و ما آمدیم همکاری های با کتابخانه ها و دانشگاه های مختلف در قالب ایجاد اشتراک برای دانشجویان فراهم کردیم، در بعضی از مسابقه های نقد و بررسی تخصصی کتاب ها به عنوان اسپانسر شرکت کردیم.
حتی قابلیتی با عنوان ” کنجکاو “ به اپلیکیشن طاقچه اضافه کردیم. در کنجکاو اگر شما در یکی از مکان های از پیش تعریف شده در اپلیکیشن باشید و Check In بکنید(در قسمت کنجکاو اپلیکیشن باشید) می توانید از 3 الی 24 ساعت درسترسی رایگان به طاقچه بی نهایت داشته باشید از جمله این مکان های، ایستگاه های مترو و بعضی از بیمارستان ها و…
همچنین جزو اولین استارتاپ هایی هم بودیم که به خصوص در زمان های پیک و اولیه کرونادورکاری رو در کارهامون ایجاد کردیم و خداروشکر توانستیم خیلی زود واکنش نشان بدیم.
چند درصد مردم از کتابخان آنلاین و چند درصد بقیه بصورت فیزیکی، به محتوای کتاب دسترسی دارند ؟
آقای غفوری: حدود 15 درصد کل کتابخوانی بصورت دیجیتال عرضه میشه. مجموع کاربران کتاب دیجیتال 2 تا 3 میلیون می باشد .
کاربران بیشتر چه ژانری رو بیشتر مطالعه می کنند ؟
آقای گودرزی: طاقچه بیش از 10 موضوع داره.مهم ترین قسمت مربوط به داستان و رمان و بعد کتاب های روان شناسی (خودیاری – موفقیت – سبک زندگی) می باشد .که بیشترین درصد کتابخوانی مربوط به رمان می باشد.
سخن آخر
طبق معمول نیز در آخر گفتگوهای رادیو نشان از میهمانان برنامه توصیه هایی برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خواسته می شود و به صورت خلاصه توصیهی محمد حسین غفوری برای علاقهمندان به راهاندازی استارت آپ این است که:
تا می تونیم ابتدا تجربه و دانش خودمون رو در زمینه هایی که به اون علاقه داریم بالا ببریم.من همیشه توصیه میکنم که باید در محیط های بزرگ و کوچک مشغول به فعالیت بشی تا بدونیم میخواهی چیکار باید انجام بدی که این باعث افزایش اعتماد بنفس و در ادامه بالا رفتن تجربه ات برای راه اندازی کسب و کار میشه و میتونی بهتر کسب و کار خودت رو راه اندازی کنی. اگر بخوام کتابی هم معرفی کنم، کتاب 24 گام برای راه اندازی کسب و کار را به علاقه مندان به راه اندازی استارت آپ معرفی میکنم.
گپ و گفت کامل این مصاحبه با مجریگری محسن رضائی در دو قسمت حدودا ۳۰ دقیقهای تهیه شده است و می توانید در کانال شنوتو مرکز نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبائی بشنوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!