استارت آپ های ناموفق ایرانی (درس هایی که باید از آن ها بیاموزیم)
مقدمه
آیا تا به حال راجع به استارت آپ هایی که در ایران نیست فکر کرده اید؟ چقدر در رابطه با درآمد استارت آپ های ایرانی اطلاع دارید؟ کار آفرینان برتر جهان و کارآفرینان برتر ایرانی چه کسانی هستند؟ چرا استارت آپ های ناموفق ایرانی شکست خورده اند؟
اگر مشتاق هستید بیشتر راجع به این سوالات اطلاعات بدست آورید، راه را درست آمده اید.
ارجاع به مقاله راه اندازی یک استارت آپ در ایران چگونه است؟
کارآفرینان برتر ایرانی
در ابتدا به معرفی کارآفرینان برتر می پردازیم. وقتی صحبت از کارآفرینان برتر ایرانی به میان می آید، اولین نامی که به ذهن خطور می کند دیجی کالا و برادران محمدی هستند. چه ایده ای بود که برادران محمدی را به کارآفرینان موفق ایرانی تبدیل کرد؟
این دو برادر در سال 1384 مشغول عکاسی دیجیتالی بودند و پس از جستجو در اینترنت، دوربین مد نظر خود را از بازار تهران خریداری کردند. پس از چند روز متوجه شدند که لنز دوربین دست دوم و تعمیری است. پس از این تجربه نخستین جرقه راه اندازی دیجی کالا در ذهن آن ها زده شد و در سال 1385 دیجی کالا با تمرکز بر حوزه دیجیتال راه اندازی شد.
در لیست معرفی کارآفرینان برتر ایران قطعا باید به مجید حسینی نژاد، بنیان گذار علی بابا نیز اشاره کرد. حسینی نژاد در سال 1389 برای طبیعت گردی به ایلام سغر کرد و هزینه سفر وی تنها 120000 تومان شد. به این فکر افتاد که بسیاری از مردم با زیبایی های ایران آشنا نیستند و سفرهای پر هزینه خارجی را در اولویت قرار می دهند. اینجا بود که راه اندازی یک آژانس گردشگری در ایران به ذهن وی خطور کرد.
از دیگر کار آفرینان برتر ایرانی می توان به میلاد منشی پور( بنیان گذار تپ سی)، ایسمینار( مانوئل اوهانجانیانس) محمدرضا آقایا( بنیان گذار استارتاپ باسلام) و نازنین دانشور، بانوی کارآفرین ایرانی و بنیان گذار تخفیفان اشاره کرد.
ارجاع به مقاله استارت آپ های موفق ایرانی (درس هایی که باید از آن ها یاد بگیریم)
کارآفرینان برتر جهان
از میان کارآفرینان برتر جهان ایلان ریو ماسک Elon Reeve Musk ، کارآفرین، مخترع و سرمایهگذار بزرگی است که بیشتر به عنوان مدیرعامل شرکت تولیدکننده خودروهای الکتریکی تسلا موتورز، شناخته میشود. او یکی از بنیانگذاران PayPal» » و همچنین، برنامه هوافضایی SpaceX، است. علاوه بر این، ایلان، در سرمایهگذاریهای تجاری دیگری، مانند OpenAI»، Neuralink، «SolarCity و غیره نیز مشارکت داشته است.
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی است که استارتاپ اسپیسایکس را راهاندازی کرده و در حال حاضر به عنوان یکی از باارزشترین استارتاپهای جهان شناخته میشود. این شرکت هم در حوزه حملونقل فعالیت دارد. ماسک استارتاپ خود را در سال۲۰۱۲ راهاندازی کرد و این روزها کاربرد آن به حداکثر رسیدهاست.
استارتاپ ایربیانبی یکی از قدیمیترین و باسابقهترین استارتاپهای جهان است که در سیلیکونولی متولد شده و در حال حاضر به یکی از باارزشترین شرکتهای جهان تبدیل شدهاست. بنیانگذاران آن بریان چسکی،جو گبیاوناتان بلاچارچیک هستند این شرکت یک بازارگاه مجازی در زمینه اجاره مکانهای اقامتی است همچنین بنیانگذاران Airbnb به روزنامه های محلی نوشتند که در حال حاضر ۸۰۰ مکان برای اجاره در وب سایت خود دارند.
درآمد استارت آپ های ایرانی
اینطور نیست که فکر کنید استارت آپ در ایران درآمدی ندارد. درست است که با توجه به شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی، شاید این راه دشوار باشد ولی اگر بتوان تهدید را به فرصت تبدیل کرد، میتوان درآمد های بسیاری از استارت آپ های ایرانی کسب کرد. در زیر لیستی از پر درآمدترین استارت آپ های ایرانی آورده شده است.
استارت آپ های ناموفق ایرانی
دلایل بسیاری وجود دارد که باعث می شود استارت آپی شکست بخورد. مهم ترین علت می تواند انتخاب در بازار نادرست باشد. اینکه استارت آپی ممکن است در بسیاری از کشورها جزو بهترین ها به حساب بیاید و حتی رو به رشد باشد و جای پیشرفت داشته باشد ولی در ایران شکست بخورد.
این مسئله میتواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله فرهنگ، قدرت پذیرش جامعه، مسائل دینی و …
از دیگر مواردی که باعث شکست استارت آپ میشود، رقابت زیاد و نداشتن مزیت رقابتی است. در آغاز، استارت آپی که توسط تیمی راه اندازی می شود، قطعا یک سری ویژگی ها و مزیت ها نسبت به سایر رقبا خواهد داشت. باید این مزیت ها به صورت مداوم به روزرسانی شود تا استارت آپ از چرخه رقابت خارج نشود. از موارد دیگر شکست می توان به قیمت گذاری نادرست، کیفیت پایین محصولات، عدم توجه به بازاریابی و … اشاره کرد.
از استارت آپ های ناموفق ایرانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بقچه ( بقچه فعالبت خود را برای تحویل نان آغاز کرده بود که به دلیل نبود فرهنگسازی مناسب و ضعف در سیستم حسابداری بعد از 2.5 سال فعالیت خود را پایان داد)
بامیلو ( این شرکت جزو اولین شرکت های اینترنتی به حساب می آمد و به صورت پلتفرمی بود. ولی متاسفانه در زمانی وارد بازار ایران شد که هنوز فرهنگسازی درست برای آن صورت نگرفته بود. )
ابرینو ( ابرینو به عنوان پلتفرمی برای ذخیره سازی اطلاعات به شمار می آمد که به دلیل تصمیمات ناگهانی که در آن صورت گرفت، پس از هفت سال به فعالیت خود پایان داد. )
دونیت ( پلتفرمی برای تامین مالی پروژه های عام المنفعه بود که به دلیل نبود تجارب مشابه، پس از پنج سال به کار خود پایان داد. )
چیلیوری ( چیلیوری اپلیکیشنی برای سفارش آنلاین غذا بود که به طرز شگفت آوری شکست خورد. علت اصلی شکست را ضعف در رقابت اعلام کردند. )
لنزور ( نام لنزور با عنوان اینستاگرام ایرانی معروف شده بود و از حمایت های خاص دولت هم برخوردار بود، ولی به دلایلی که اعلام نشد، پس از مدتی از فعالیت دست کشید. )
استارت آپ هایی که در ایران نیست
در اینجا لیستی از استارت آپ هایی که توانایی راه اندازی در ایران دارند ولی هنوز راه اندازی نشده اند آورده شده است.
1.کرایه خودرو
کرایه دادن خودرو به عنوان راه حل عالی برای حمل و نقل درون شهری و بین شهری عمل میکند.
2.خدمات خشکشویی آنلاین
تقاضا برای این سرویس اخیرا رو به افزایش است و پتانسیل این را دارد که بتواند طبقه بالای جامعه را دربر گیرد.
3.فروشگاه اینترنتی مبلمان و دکوراسیون منزل
هم اکنون این مورد به عنوان یک تجارت داغ در سراسر جهان است که قطعا در سال های آینده تلاش هایی برای راه اندازی چنین استارت آپی وجود خواهد داشت.
ایده های جالب کسب و کار اینترنتی-ایده های استارتاپی 2022
برای یافتن استارت آپ هایی که در ایران کار نشده است، راه های زیادی وجود دارد. اما یکی از بهترین راه ها بررسی استارت آپ های کشورهای مختلف است تا استارت آپ هایی در میان آن ها یافت شود که قابلیت اجرا در ایران داشته باشد و تاکنون اجرا نشده باشد.
نتیجه گیری
راه اندازی استارت آپ در ایران کار ساده ای نیست، اما اگر به درستی مدیریت شود و تمامی جوانب در نظر گرفته شود ایران بازار بکری برای توسعه استارت آپ ها به شمار میرود.
برای اینکه بتوان استارت آپی موفق راه اندازی کرد، باید به درستی قکر ها و ایده های کارآفرینان موفق را بررسی کرد، شرایط راه اندازی صحیح استارت آپ در ایران را دانست و در نهایت تمامی استارت آپ های ناموفق ایرانی را بررسی کرد که مبادا سرنوشتی مشابه برای استارت آپ شما به وجود آید.
در ادامه از شما دعوت میشود نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظر شما چه دلایلی باعث می شود که یک استارتاپ شکست بخورد؟
ایده های خلاقانه برای شروع یک کسب و کار مهم است و راه اندازی یک استارتاپ تا چقدر به موفقیت شما کمک می کند؟
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!